Mere om Bamseklip og egnede racer

Bichon Frisé med bamseklipBamseklip er en populær klip af mindre hunde med en lang pels.
Ønsket med bamseklip er først og fremmest at pelsen bliver lettere at holde til daglig, da den kortere pels ikke filtrer så let eller “samler” skidt (græs, små grene, blade, sand etc.) med hjem fra gå-turen.
Desuden får hunden et udseende, der leder tanken hen på en teddy-bamse – heraf stammer navnet, bamseklip. 

 

Hvilke racer kan få en bamseklip

Coton-hoved efter bamseklipDe fleste langhårede hunde kan få en bamseklip, men det er dog ikke alle, der vil ligne en bamse lige meget. 

Racer der ofte får en bamseklip er bl.a. bichon, coton, lhasa apso og shih tzu, samt blandinger, hvor disse racer indgår. 

Det har ingen betydning om pelsen er glat, bølget eller krøllet. Men det er nødvendigt at pelsen har en vis længde, for at kunne lave en rigtig bamseklip.

Kendetegn for bamseklip

Ved en bamseklip, ønskes specielt hoved og poter at synes runde. Der må ikke være skarpe kanter og pelsen skal helst være semi-lang/kort. 

 

Hvorfor klippes langhårede hunde

Filtret pelsMange hundeejere vælger at få deres langhårede hund klippet, for at lette den daglige pelspleje. En lang pels skal børstes helt igennem mindst en gang om ugen og filter redes ud dagligt.
Det kan virke uoverskueligt i dagligdagen og mange har ikke tænkt på, hvor tidskrævende pelsplejen kan være, da hvalpen blev valgt. 

Ved at lade hunden blive klippet, lettes pelsplejen betydeligt. Den kortere pels filtrer ikke så nemt, samler ikke nær så meget skidt med ind og eventuel fældning kan (i nogle tilfælde) mindskes noget. 
Skal den langhårede hund ikke bruges til udstilling, er det ikke kun en fordel for ejeren at holde hundens pels kortere. Den mindre pels vil give din hund større bevægelsesfrihed, specielt da risikoen for filt er minimeret. Ved at trimme rundt om og under poter, vil din hund også nemmere kunne komme af med overflødig varme og bedre kunne stå fast på glatte underlag. 

 

Hvor ofte skal hunden klippes

Det er forskelligt fra hund til hund, hvor hurtigt pelsen vokser. Nogle hunde har en rigtig kraftig og tyk pels, mens andre har en ganske fin og tynd pels. 
Dog klippes de fleste hunde typisk hver 3. til 4. måned, når de får en bamseklip. 

 

Bamseklip i Hunde-salonen

Shih Tzu-hvalp med-bamseklipDe fleste hunde, der kommer i Hunde-salonen for at få en bamseklip første gang er hvalpe i alderen 4-5 måneder. 

Når hunden skal klippes er det vigtigt at pelsen er ren, tør og børstet rigtig godt igennem, så den er helt fri for filt og skidt. 
Den flotteste klip fås altid med en pels, der er vasket indenfor den seneste uge. 

En bamseklip tager typisk mellem 1 time for hvalpe og op til 2 timer, for voksne, pelsrige hunde.