Før besøget ved hundefrisøren

Vask hunden - inden klipFørste gang hunden skal klippes, dukker der som regel rigtig mange spørgsmål op. Hvor gammel skal hunden være før den bliver klippet første gang? Må jeg (som hundeejer) blive i hunde-salonen, mens hunden bliver klippet? Er der noget jeg skal tage med? Er der noget jeg skal gøre ved hunden inden den skal klippes?

Når det er første gang hunden skal klippes, er det vigtigt det er en GOD oplevelse. Hunden husker det og det er som regel ikke første og eneste gang, de kommer til en hundefrisør.

Du kan, som hundens ejer, gøre mange ting, der kan forberede din hund og dermed gøre det til en god oplevelse. Også for hunden. 

Når vi går til frisøren bliver håret vasket før det bliver klippet – hvis ikke det er nyvasket hjemmefra – og børstet grundigt igennem. Hos hundefrisøren er det på samme måde. En ny-vasket pels er meget nemmere at klippe pænt og børste fri for eventueller små filt. Den største forskel er nok – at hos hundefrisøren, skal pelsen være tør, før den kan klippes. 

Har man ikke mulighed for selv at vaske hunden inden den skal til frisør – er det muligt at bestille et bad sammen med klip. Dette skal dog gøres i god tid, da der så skal kunne afsættes ekstra tid.

 

Luft-hundenLuft hunden – inden besøget

Når i ankommer til hunde-salonen, er det en god idé at komme lidt før, så der er tid til lige at gå en lille tur med hunden. Det er pludselig nye spændende omgivelser med en masse fremmede lugte og hunden vil gerne efterlade et lille “visitkort”. Uheld kan ske i hunde-salonen – men både for hund og ejer, er det dejligt at det sker udenfor, som hunden er vant til. 

I Hunde-salonen er ejer altid velkommen til at blive
Dog kan det for nogle hunde, være bedre om ejer ikke bliver. Hunden kan være så fokuseret på ejer, at den kan have svært ved at slappe af på trimmebordet.
En klip af en hund tager gennemsnitligt 2 timer. Det virker som overvældende lang tid for nogen, men der er masser af bøger og blade i Hunde-salonen – om hunde selvfølgelig.

 

KalenderHvor tit skal hunden klippes?

De fleste hunde, der får en bamseklip (bichon, coton, shih tzu, lhasa apso o.lign.) bliver klippet med interval på 3-4 måneder.
Pudel, der har en noget sværere pels at holde, når den bliver for lang – bliver typisk klippet hver 2. måned. Eller oftere.
Spaniels (cocker og cavalier king charles) kommer også typisk hver 3.-4, måned.

Intervallet for hvor ofte hunden skal klippes, varierer meget. Selvom det endda er samme race og køn. Nogle hunde har ekstrem meget pels, der måske oveni er meget kraftig i strukturen – andre har tynd fin pels og ikke helt så meget.

 

Neutralisering af hunden

Uanset race og køn – så gør en neutralisering en STOR forskel!
Ved en kastration eller sterilisation ændrer pelsen sig. Specielt ved racer med underuld, bliver ejeren overrasket over, hvor meget underuld hunden pludselig får efter neutralisering. Selv hunde, der måske førhen ikke havde brug for et besøg hos en frisør – kan nu få brug for en klip.

 

Before-and-after brush
Klip eller børst?

Mange ejere vælger at få klippet hunden kort. Specielt om sommeren, fordi hunden sveder og ikke kan komme af med varmen.
Det er både rigtigt – og forkert! En tyk kraftig pels, der bliver børstet jævnligt, er filter fri og med minimal underuld – den isolerer og beskytter hunden MOD varmen! Det kan sammenlignes med at vi tager let og luftigt sommertøj på, der beskytter vores hud imod solen.

Er pelsen derimod meget tyk og kraftig, med underuld og filter – så kan huden ikke ånde, pelsen holder på varmen og hunden kan i værste tilfælde få hedeslag.

 

Cool-hundHvordan sveder hunden?

Når hunde sveder, kommer de af med varmen gennem udåndingen – ved at puste meget – og gennem trædepuderne.
Hunden har ikke svedkirtler, der kan regulere kropstemperaturen på samme måde som f.eks. ved mennesker. 

Ved at børste pelsen jævnligt og holde den filterfri og underulden på et minimum og trimme pelsen under poterne, hjælper man hunden gennem den varme sommer.