Mere om racen Australsk Terrier


australian2Anvendelse (oprindelig)
Den australske terrier er, som det er gældende for de fleste terrier, en meget modig, beskyttende, hurtig og jagtivrig stor hund, gemt i en lille hunds krop. 

Terrieren er ikke bange for at tage imod en udfordring og blev opdrættet til at udrydde skadedyr i Australien i 1800-tallet. Vilde kaniner, rotter, mus og slanger skulle tage sig i agt for den lille ivrige jagthund, børnene havde en super legekammerat og ubudne gæster skulle tage sig i agt. 

Den australske terrier er meget populær pga sin størrelse og mangfoldige brugsegenskaber.

 

Helhedsindtryk
Den australske terrier er en meget robust hund med forholdsvis korte ben og lang ryg. Super aktiv og altid klar, med en flot markeret halskrave og et langt kraftigt hoved. En hund der er avlet til at barsk liv på de australske vidder, men også stortrives i de fleste hjem. 

 

Temperament
Terrieren er først og fremmest en brugshund og dernæst familiehund. Det er vigtigt for dens trivsel, at den får mulighed for at udnytte sine evner. Ønsket om at beskytte sin familie og at den er ekstremt trofast, gør den lille hund til en populær familiehund.

 

Bevægelse
En terrier i bevægelse skal udvise en spændstig og kraftfuld, fri gang med god fremdrift.

 

australianUdseende
Hoved
Lang og flad skalle af moderat bredde, med let men tydeligt stop. Næsen er sort og næseryggen skal være kraftig og lige så langt som hovedskallen. Læber er ligeledes sorte, stramme og tørre.
Kæberne er stærke og med store regelmæssige tænder og skal danne saksebid.

 

 

Øjne
Små, ovale og mørkebrune øjne med et vågent udtryk, med god afstand og ikke udstående. 

Ører
Oprette og spidse, små og båret højt med moderat bredde. Uden lange hår og bruges aktivt som en del af terrierens kropssprog.

Hals 
Let buet og stærk, der går jævnt over i skuldrene. 

Krop
Ryggen er lang (i forhold til højden), men stærk og solidt bygget med en vandret linie. Brystet skal have en moderat dybde og bredde med veludviklet forbryst.

Hale
Højt ansat hale, der bæres højt, men ikke ind over ryggen.

Lemmer
Forben skal virke lige og paralelle, med lette faner. Bagben skal ligeledes virke paralelle med stærke og muskeltonede lår. 

Poter
Poterne er små og runde, med kraftige trædepuder og mørke kløer. 

 

Pels
Det øverste hårlag består af en strid, lige og tæt overpels på 6 cm. Underulden er kort og blød. 
Næseparti, det nederste af ben og poter skal være uden lange hår.

 

Farver
Den australske terrier er mørk grå med en varmere rødlig farve i hoved, på ører og kroppens underside , samt nederst på ben og poter. Hvide aftegn er uønsket.

 

Størrelse
Hanner måler ca 25cm i skulderhøjde og vejer omkring 6,5kg. Tæverne er lidt mindre.

 

Klik her for at komme til Hunde-salonens pris for trimning af Australsk Terrier