Klipning og klipperacer

Kort, medium, lang, glat, bølget, krøllet, tyk og tynd – hundepels fås i mange farver og typer.

Nogle pelse er lette at holde – de fælder næsten ikke og har ingen eller meget lidt underuld. Andre pelse kræver meget arbejde – måske fælder hunden meget eller har en tyk underuld. Og så er der alle dem midt i mellem – for ikke at glemme de hunde, hvis pels skal klippes jævnligt.

 

Hvis f.eks. pudlen ikke klippes jævnligt vil pelsen blive ekstremt filtret og være umulig at holde. Filterne gør ondt på hunden. De fine hår bliver filtret sammen i små knuder, der til stadighed bliver større. En meget tynd og silke-blød fin pels filtrer også nemt. Bliver hunden ikke børstet jævnligt vil små ting, som f.eks. mos, grene, græsfrø, sætte sig fast i pelsen og danner grundlag for en filterknude. 

Bliver pelsen ikke børstet jævnlig, kan filterne være umulige at børste ud og de må klippes af. 

Lang pels

Hunde med lang pels og masser af underuld er utrolig populære. De ligner bamser og pelsen er dejlig blød at røre ved.

Det er dog tidskrævende og et stort arbejde at holde den bløde, tykke pels pæn og fri for filt. Specielt når årstiderne skifter og underulden fældes. Er hunden neutraliseret (kastreret eller steriliseret) vil det også ændre pelsens struktur og der kommer meget mere underuld.
Mange hundeejere vælger at få klippet deres langhårede hund. Den bløde, tykke pels bevares – og den er nemmere at holde fri for filtrer.

Bamseklip

I Hunde-Salonen klippes hundene i den meget populære bamse- eller hvalpe-klip. Men forud for al pelspleje (klip eller trim), er det først og fremmest at hunden er børstet grundigt igennem.

 

grooming-shears

Har man det rigtige værktøj (børster, karter, kamme) så er det ingen sag. Det er vigtigt at starte mens hunden er hvalp og vænne den til at blive børstet – og klippet. Specielt hvis det er noget den skal resten af livet. Ved at gøre det til en sjov oplevelse for hunden at blive plejet, bliver det meget nemmere for ejer (og evt. frisør) at ordne hunden. Det skal være hyggeligt, der skal være tid til at godbidder og kæl.

Klipperacer

Hunde af blandede racer, hunde med stamtavler, langhårede og semi-langhårede – der kommer mange forskellige hunde i Hunde-salonen. Hundene kommer for at blive badet, få redt pelsen grundigt igennem for at få bugt med filterknuder og underuld, de ruhårede bliver trimmet så fældningen mindskes eller de langhårede får klippet noget af den lange pels.

Nogle af de racer, der kommer i Hunde-Salonen, er bl.a. Bichon Havanais, Boomer, Cavalier King Charles Spaniel, Cocker Spaniel, Coton de Tulear (også kaldt bomuldshunden), Golden Retriever, Lagotto Romagnolo, Lhaso Apso, Pudel, Shih Tzu, Yorkshire Terrier og forskellige blandinger.

 

I Hunde-Salonen

Uanset hvad hundene skal – så er de i centrum mens de er i Hunde-Salonen.

Det er vigtigt at de får en positiv oplevelse. Der bliver ikke brugt tvang eller vold eller hårde ord. Eller mundkurv.
Det kan være nødvendigt at vise hunden, hvem der bestemmer – og det gøres på hundemaner – med øjenkontakt. Lederen holder kontakten til den svage kigger væk eller på anden vis fortæller, at den har forstået budskabet.

Jeg arbejder efter Victoria Stillwells principper – om at være en god leder for hunden. En hund, der kender sin plads – og ved at ejeren (mennesket) ved hvad der er bedst for den (hunden) – vil altid kunne tilpasse sig nye og måske uvante situationer lynhurtigt og uden problemer.

dog-walking

Du er, som hundens ejer, altid velkommen til at blive mens din hund bliver klippet eller trimmet. Nogle hunde har det bedst med at mor eller far bliver. Andre omvendt.
Har din hund en skader eller lidelse, er den bange for noget, er det første gang…
Jo mere jeg ved om din hund før den kommer i Hunde-Salonen – jo bedre en oplevelse kan jeg sikre mig at den får.